Leírás

Kárpátaljai magyar tájszólás, mindennapok, sajtószemle, események, romantika.

Friss topikok

  • Pék úr: Ezen szavak egy részét régen ismertem, de mostanra majdnem elfelejtettem:) A bulocska pontos jelen... (2013.10.12. 20:11) Antifriz

"Újra" eltörlik a sorkatonai szolgálatot Ukrajnában

2013.01.02. 19:42 | Öcsi Taxi | Szólj hozzá!

Címkék: hadsereg

Különleges ajándékot kapnak a kárpátaljai édesanyák, írja az ua-reporter.com kárpátaljai hírportál.

A sorkatonaság eltörlésének gondolata egyáltalán nem újkeletű Ukrajnában. Az erre vonatkozó ígéretek évről évre előkerülnek a médiában, különösen kampányidőszakban...

Ami azonban ezúttal komollyá teszi a hírt, hogy a portál magát Lebegyevet, Ukrajna védelmi miniszterét idézi, aki elnöki szándékokra hivatkozik: "Ukrajna elnöke kijelölte a fegyveres erők reformjának és fejlesztésének fő csapásirányait. (...) Felülvizsgáljuk a fegyveres erők szerkezetét és irányítását, továbbfejlesztjük a kiképzési rendszert. A behívás megszűnik, a hadsereg pedig egy lépésben átáll hivatásos katonák alkalmazására, a világ vezető hatalmaihoz hasonlóan".

A kötelező katonai szolgálat Ukrajnában 18 hónap, amely tekintve a katonaélet hagyományosan negatív megítélését, egyáltalán nem kis idő. A legtöbben ezért megpróbálják elkerülni a besorozást. Ennek legáltalánosabb módszerei a tanulmányok elhúzása huszonöt éves korig (ennyi ugyanis a sorozás felső korhatára), a külföldön (Magyarországon) való bujkálás és természetesen a korrupció.

Messze nem ez az első eset, hogy ukrajnai kormány pontos időpontot is megjelöl a katonaság teljes reformjára. Biztosak azonban csak akkor lehetünk a szándékuk komolyságában, ha tavasszal már nem küldenek behívólevelet. Az viszont valóban egy különleges ajándék lenne mind a fiúk, mind családjaik részére!

A bejegyzés trackback címe:

https://bulocska.blog.hu/api/trackback/id/tr334992664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása